Unsprezece dintre cele mai mari companii din lume vor lucra impreuna si vor incerca sa colaboreze cu miile de furnizori ai lor pentru a diminua emisiile de gaze de sera, a declarat duminica un consultant ecologic, citat de Reuters.

Cadbury Schweppes, Dell, Nestle, Pepsi Co, Proctor & Gamble si Tesco vor lua parte la acest proiect, numit Colaborarea la Nivel Inalt pe Lantul de Aprovizionare (SCLC), potrivit NewsIn.

Compania mixta este coordonata de Carbon Disclosure Project (CDP), o organizatie non-profit din Marea Britanie care ajuta companiile si investitorii sa coopereze pentru a evita schimbarea climatica.

"Multinationalele incearca sa inteleaga sursa emisiilor in lantul lor de aprovizionare, dar si riscurile si oportunitatile pe care le prezinta schimbarea climatica", a declarat pentru Reuters un functionar din cadrul CDP.

In partea pilot a proiectului, pana la sfarsitul lui martie 2008, fiecare organizatie a selectat 50 de furnizori cu care sa lucreze, arata un comunicat CDP.

"Credem ca parteneriatul dintre companii, furnizori, actionari si clienti este absolut necesara pentru a face ceva in pentru a proteja planeta", a declarat directorul pentru dezvoltare durabila din cadrul companiei Dell, Tod Arbogast.

Carbon Disclosure Project va publica un raport dupa fiecare etapa, in cadrul caruia va recomanda o abordare standard a reducerii emisiilor si va evidentia zonele care vor face obiectul unei atentii speciale.

CDP va extinde proiectul in cea de-a doua faza, care urmeaza sa inceapa in mai 2008, in care va include pana la 2.000 furnizori din cadrul fiecarei organizatii participante. In cea de-a doua faza, vor fi invitate sa se alature proiectului si alte companii importante.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum sa iti transformi afacerea in una prietenoasa cu mediul