AmRest opereaza deja restaurante pentru Burger King in Polonia. Surse locale au afirmat ca AmRest pregateste lansarea Burger King inca din 2007 si a procurat trei locatii in Sofia. Pana in prezent nu a fost precizata o data exacta pentru deschiderea restaurantelor Burger King.

Compania AmRest Holdings NV a inaugurat, la inceputul lunii ianuarie, intr-un mall din Sofia primul sau restaurant KFC in sistem de franciza din Bulgaria. AmRest Holdings NV nu are exclusivitate in Bulgaria pentru brandurile companiei Yum! Brands printre care se numara KFC, Long John Silver's si Pizza Hut.

A doua companie care detine franciza pentru restaurantele KFC in Bulgaria este Samex. Aceasta opereaza lantul KFC in Bulgaria din 1994 si detine o unitate in statiunea Sunny Beach de la Marea Neagra si alte sapte in Sofia. O franciza pentru restaurantele Pizza Hut in Bulgaria este detinuta de asemenea si de Excel Associates.

Burger King a deschis in ultimul an in intreaga lume peste 145 de restaurante, iar reprezentantii companiei nu au anuntat inca intrarea pe piata din Romania a unor astfel de restaurante.