Gaz de France, principalul furnizor de gaz din Franta, a raportat o crestere cu 13% a vanzarilor din al patrulea trimestru si a anuntat ca isi va depasi previziunile financiare pentru anul 2007, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Compania controlata de stat, care la ora actuala se afla in proces de fuziune cu Suez, furnizorul francez de utilitati ,a declarat ca vanzarile din cel de-al patrulea trimestru s-au ridicat la 9,3 miliarde euro.

"Obiectivul financiar al Gaz de France pentru anul 2007 va fi depasit. Datorita unui management al costurilor mai bun, al unei performantei de ansamblu bune in a doua jumatate a anului 2007 si in contextul unei normalizari a ratelor, valoarea profitului brut inaintea taxelor, amoritizarii si deprecierii (EBITDA) va fi simtitor mai mare decat cea din 2006", sustin reprezentantii companiei.

Statul francez detine 80% din actiunile GDF, dar in urma fuziunii acesteia cu Suez, portofoliul sau se va diminua.

Guvernul francez a demarat fuziunea in 2006 cu scopul de a elimina amenintarea unei posibile intentii de cumparare a companiei Suez de catre furnizorul italian de utilitati Enel.

Atat actiunile GDF, cat si cele Suez s-au ieftinit dramatic dupa ce surse credibile au declarat pentru Reuters ca o curte de justitie din Paris a cerut GDF sa furnizeze mai multe detalii privind fuziunea.

Actiunile GDF s-au depreciat puternic dupa decizia curtii, desi analistii au spus ca este foarte putin probabil ca aceasta cerere sa le impiedice cele doua grupuri sa incheie tranzactia in prima jumatate a acestui an.

Actiunile GDF s-au depreciat la inceputul saptamanii cu 5,7% pana la 34,80 euro, in timp ce actiunile Suez au inchis sedinta bursiera la valoarea de 40,15 euro, in scadere cu 2,5%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CCIFER: O tara mai ieftina poti gasi mereu. Calificarea este vitala