Profitul Siemens in crestere cu 16% in T1

Compania germana Siemens a anuntat o crestere de 16% a profitului din primul trimestru fiscal, datorita cresterii economice in majoritatea diviziilor si vanzarii unei subsidiare, stabilind noi tinte pentru unitatile sale, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Grupul Siemens, investigat la nivel mondial cu privire la acuzatii de coruptie, a anuntat cresterea cu 16% a profitului operational fata de anul trecut, la 1,72 miliarde euro (2,51 miliarde dolari), pentru primul trimestru fiscal incheiat pe 31 decembrie.

Media estimarilor facute de analistii intervievati cu privire la profitul operational al Siemens a fost de 1,55 miliarde euro, si de 18,76 miliarde euro in ceea ce priveste vanzarile.

Potrivit Siemens, venitul companiei in primul trimestru a crescut cu 8% la 18,40 miliarde euro, iar comenzile au crescut cu 9% la 24,24 miliarde euro.

Grupul german cu sediul in Munchen a anuntat ca profitul net a crescut la 6,48 miliarde euro, in principal datorita unui castig de 5,4 miliarde euro dupa vanzarea de anul trecut a producatorului de componente electronice destinate autoturismelor, VDO.

Directorul executiv al Siemens, Peter Loescher, insarcinat cu de restructurarea Siemens, a indreptat activitatile companiei spre sectorul energetic, industrial si de sanatate.

Pana in octombrie 2010, marja de profit pentru operatiunile din sectorul energetic este asteptata sa creasca intre 11-15%, de la 9-13%.

In sectorul industrial este estimata o crestere intre 9-13%, fata de 9-11% cat se preconizase initial.
Siemens a anuntat o marja operationala pentru sectorul de sanatate de 14-17% in noiembrie.

Loescher a subliniat ca vanzarile din acest an fiscal ar trebui fie duble fata de rata cresterii produsului intern brut (PIB) global, in timp ce profitul operational ar trebui sa creasca cel putin de doua ori mai repede.

Siemens planuieste sa rascumpere actiuni in valoare de 2 miliarde de euro, pana la sfarsitul lunii aprilie 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri