Carlsberg si Heineken ofera 15,3 mld. dolari pentru S&N

Carlsberg si Heineken au oferit impreuna 800 de pence pe actiune pentru achizitionarea companiei Scottish and Newcastle (S&N), preluarea urmand sa imparta producatorul de bere din Marea Britanie.

Compania daneza Carlsberg si grupul olandez Heineken au anuntat ca au ajuns la un acord pentru preluarea S&N ce evalueaza cel mai mare producator de bere din Marea Britanie, totodata cel de-al saselea producator de bere din lume, la 15,3 miliarde dolari (7,8 miliarde lire sterline).

Carlsberg si Heineken au specificat ca pentru aceasta preluare este nevoie de aprobarea Comisiei Europene si a altor autoritati, estimand ca acordul va fi finalizat in al doilea trimestru din 2008, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

S&N si compania Carlsberg au cazut de acord asupra publicarii informatiilor cu privire la proiectul companiei cu capital mixt din Rusia, Baltic Beverages Holding (BBH) pentru 2008 si 2010.

In urma acordului, Carlsberg va achizitiona participatia de 50% a S&N in firma BBH, ceea ce va oferi companiei daneze un control deplin asupra producatorului baltic, preluand si actiunile S&N din Franta, Grecia, China si Vietnam.

Heineken va prelua controlul asupra diviziilor S&N din Marea Britanie, printre care compania Strongbow, producatoare de cidru, si producatorul de bere John Smith, precum si operatiunile companiei britanice din cadrul altor piete europene printre care Belgia, Portugalia, Irlanda, dar si diviziile din SUA si India.

"Printr-o singura miscare am creat producatorul de bere cu cea mai rapida crestere din lume. Acum avem control deplin asupra pietei din Rusia si alte teritorii BBH", a declarat directorul executiv al Carlsberg, Jorgen Buhl Rasmussen.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri