Citigroup Inc ofera directorului executiv Vikram Pandit actiuni in valoare de 26,7 milioane dolari si 3 milioane dolari in contracte options cu actiuni, la sase saptamani dupa preluarea bancii si la o saptamana dupa raportarea unor pierderi trimestriale record de 9,83 miliarde dolari.
In cadrul unei raportari in fata arbitrului pietei de capital american, Securities and Exchange Commission, Citigroup a anuntat ca Pandit a primit marti 1.094.949 actiuni, in cadrul unui program de stimulare adoptat de companie in 1999.

Potrivit Citigroup, lui Pandit i s-au oferit si contracte options pentru a cumpara un milion de actiuni la pretul de 24,40 dolari/actiune, un milion de actiuni la pretul de 30,50 dolari/actiune si un milion de actiuni la pretul de 36,60 dolari/actiune.

Pachetul primit reprezinta cea dintai participatie directa a lui Pandit la capitalul Citigroup, potrivit raportului.

Pandit a devenit director executiv dupa ce fostul director, Charles Prince, a fost constrans sa demisioneze pe 4 noiembrie.

Citigroup este una dintre cele peste 90 de companii americane estimate ca, in cadrul intrunirilor anuale din 2008, sa ia masuri legate de modalitatea in care actionarii ii pot remunera mai bine pe oamenii din conducere.

Actionarii au respins, in cadrul unei intruniri din aprilie, propunerea de a li se oferi un vot consultativ in ceea ce priveste salariul directorilor.

In cadrul aceleiasi raportari se arata ca Citigroup a oferit actiuni, contracte options sau ambele beneficii pentru mai mult de 20 dintre membrii conducerii.

Win Bischoff, care a devenit presedintele Citigroup luna trecuta, a primit 179.519 actiuni, in valoare de aproximativ 4,4 milioane dolari in cadrul aceluiasi plan din 1999, ceea ce i-a majorat participatia in cadrul bancii la 432.542 actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri