Grupurile financiare Goldman Sachs, Morgan Stanley si Credit Suisse au anuntat ca vor reduce 3.000 de locuri de munca la nivel mondial din cauza crizei creditelor.

Goldman Sachs, banca americana cu cea mai mare capitalizare, planuieste sa-si reduca personalul la nivel global cu 5% si ii are in vedere pe angajatii cu cele mai slabe rezultate. Goldman are 30.500 de angajati la nivel global si vrea sa taie 1.500 de locuri de munca. Goldman face aceste disponibilizari in fiecare an, potrivit bancii.

Credit Suisse a anuntat ca va reduce aproximativ 500 de locuri de munca, cele mai multe in sectorul de operatiuni bancare.

"Din cauza conditiilor de pe piata si a nivelului de personal estimat a fi necesar pentru a indeplini cerintele clientilor, vom reduce numarul de locuri de munca cu 500 in divizia de investitii bancare, in principal in departamentul de asigurari", a anuntat compania.

Planul de reducere include si desfiintarea de catre Credit Suisse a 150 de locuri de munca din Marea Britanie, a declarat un purtator de cuvant al bancii Bruce Corwin.

Insa banca elvetiana a declarat totodata ca planuieste sa angajeze cateva sute de oameni in sectoare cu potential crescut de dezvoltare.

Morgan Stanley va concedia aproximativ 1.000 de angajati in saptamana care vine, in incercarea de a reduce costurile ce nu mai pot sustine cresterea de pe pietele financiare

Goldman si Credit Suisse au fost relativ ferite de criza creditelor din SUA. Venitul Goldman din sectorul de investitii bancare a crescut cu 47% la aproximativ 2 miliarde dolari, in trimestrul incheiat la 30 noiembrie.

Insa sectorul de investitii bancare al Credit Suisse a fost afectat si a suferit deprecieri ale activelor de peste 2,2 miliarde de franci elvetieni (2 miliarde dolari) in noiembrie. Totusi, aceasta cifra este departe de cea anuntata de UBS, care a inregistrat deprecieri ale activelor de 14,5 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Noua domenii in care castigi peste 1.000 de euro si NU sunt IT-ul