Potrivit articolului aparut sambata in cotidianul belgian De Standaard, care citeaza "o sursa bine informata", Fortis va publica pierderi peste estimari, de 1-2 miliarde euro, rezultate din criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat, in contextul in care actiunile bancii s-au depreciat vineri semnificativ, pe fondul avertizarilor legate de profit.

Sursa citata a spus ca pierderile anuntate de Fortis vor fi mai mari decat cele anticipate, insa a refuzat ca dezvaluie cifre exacte.

Deocamdata, reprezentantii Fortis au declarat ca nu au nicio explicatie pentru scaderea brusca de vineri a cotatiei actiunilor si au refuzat sa faca vreun comentariu.

Citeste si:

Actiunile Fortis cotate la bursa din Bruxelles s-au depreciat vineri cu 10,34% la 13,26 euro, cel mai mic nivel din ultimii trei ani.

Pietele financiare raman tensionate dupa o saptamana ce a debutat cu prabusirea cotatiilor actiunilor pe fondul temerilor legate de recesiunea americana, a continuat cu o reducere drastica a dobanzii de politica monetara in Statele Unite si a marcat cel mai mare scandal bancar din istorie, frauda interna de 4,9 miliarde euro de la Societe Generale.