Potrivit unui studiu realizat de banca Goldman Sachs, economia Japoniei s-ar putea afla deja in recesiune in trimestrul curent, din cauza exporturilor scazute si a consumului redus, informeaza Reuters.

Sansele ca economia japoneza sa intre in recesiune in prima jumatate a anului 2008 au crescut la aproape 60%, potrivit unui studiu al diviziei Goldman Sachs din Japonia, bazat pe factori precum preturile actiunilor, datoriile si sentimentul consumatorilor.

In acest studiu, bazat pe date pentru luna decembrie, sansele au crescut de la 48,7% cat se estimase in noiembrie, potrivit diviziei din Japonia.

Cinci din 11 indicatori guvernamentali ce estimeaza in ce directie se indreapta economia s-au aflat deja in scadere, iar daca altii vor urma, cu siguranta economia Japoniei se afla in recesiune.

Potrivit diviziei japoneze a Goldman Sachs, desi criza creditelor din SUA nu a avut un impact direct asupra economiei din Japonia, cea de-a doua din lume, s-a inregistrat o scadere a exporturilor in China si o reducere a investitiilor in sectorul de imobiliare, dupa ce guvernul a inasprit legislatia in domeniul constructiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Erste nu vede cu ochi buni trimestrul al doilea in pietele financiare