Locuitorii orasului german Leipzig au blocat vanzarea furnizorului local de energie catre grupul francez Gaz de France (GDF), printr-un referendum al carui rezultat a fost cunoscut duminica seara, informeaza AFP, potrivit NewsIn.
Acest prim referendum din istoria orasului Leipzig a aratat ca 87,4% din cei 148.767 votanti au respins vanzarea unei participatii de 49,9% din compania Leipziger Stadtwerke catre grupul francez GDF.
Cvorumul de 104.000 votanti, un sfert din cetatenii cu drept de vot ai orasului Lepzig, necesar pentru a valida scrutinul, a fost obtinut cu lejeritate.

GDF a oferit 500.000 de dolari pentru preluarea Leipziger Stadtwerke, ce aprovizioneaza 300.000 de clienti cu electricitate si 120.000 cu gaze naturale.

Acordul permitea GDF sa castige teren pe o piata lucrativa, iar orasului ii dadea posibilitatea de a-si reduce datoriile, ce se ridica la 900 milioane euro.

Insa acordul nu s-a realizat din cauza mobilizarii cetatenilor, ce se tem in special de o majorare a preturilor la energie, puandu-si semne de intrebare cu privire la finantarea transportului public in oras.

Profiturile companiei Leipziger Stadtwerke servesc pentru finantarea sistemului de transport din orasul german.

Primarul orasului, Burkhart Jung, a "regretat" aceasta decizie, ce pune la incercare bugetul orasului, potrivit ziarului Leipziger Volkszeitung.

Filiala germana a grupului GDF nu a facut deocamdata niciun comentariu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri