Fostul premier britanic Tony Blair va deveni consilier al Zurich Financial Services (ZFS), mai ales pe chestiuni de relatii internationale si de mediu, a anuntat compania elvetiana de asigurari.

"Blair il va consilia pe directorul general al ZFS, James Schiro, si ii va oferi asistenta pe evenimentele si tendintele de politica internationala", a precizat compania.

Fostul premier britanic va colabora cu ZFS si pe chestiuni de mediu, potriovit sursei. "S-a ajuns la un consens privitor la realitatea schimbarii climatice", a declarat Blair, citat in comunicat. "Avem nevoie acum de solutii politice pentru a transforma aceasta constientizare in actiune", a subliniat el.

Intrebat pe tema duratei contractului si a onorariilor, un purtator de cuvant al societatii a spus ca nu are nimic de comentat in privinta detaliilor contractului, potrivit NewsIn.

Blair, premier in perioada 1997-2007, a fost numit deja la 10 ianuarie consilier cu jumatate de norma pentru banca americana JPMorgan. Potrivit unui cabinet new-yorkez de recrutare, rolul sau la JPMorgan ii aduce mai mult de un milion de dolari pe an.

Blair, in varsta de 54 de ani, care reprezinta Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, a spus pentru FT ca in curand va accepta cateva posturi similare din partea mai multor societati din diverse sectoare. Blair are deja o experienta foarte bine platita in ceea ce priveste conferintele internationale, ca si fostul presedinte american Bill Clinton,. In urma cu citeva luni, presa chineza a criticat faptul ca i s-au oferit 500.000 de dolari pentru o prezenta de trei ore la o conferinta in sudul Chinei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Blair: UE, pregatita sa se reformeze pentru a pastra Marea Britanie