Actuala criza de pe piata achizitiilor din Europa va continua cel mai probabil pana cand pietele volatile se vor stabiliza, avand in vedere ca nesiguranta face ca fondurile private de investitii sa nu gaseasca sustinere financiara pentru eventualele preluari, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

"Trebuie sa existe mai multa stabilitate si o directie mai clara cu privire la situatia pietelor", a declarat directorul administrativ al Candover, Marek Gumienny.

"Este bine sa stai deoparte pana cand situatia va deveni mai clara".

Pietele au fost foarte volatile in ultimele saptamani, pe fondul continuarii nesigurantei economice ce afecteaza increderea investitorilor.

Piata datoriilor se afla in criza de la inceputul lunii august, atunci cand criza creditelor din SUA a inceput sa afecteze sistemul corporativ de imprumuturi.

Comentariile facute de Gumienny au venit dupa ce firma britanica Candover a eliberat raportul trimestrial Barometer asupra industriei de fonduri private, potrivit caruia valoarea achizitiilor europene a scazut cu 45% in trimestrul al patrulea pe 2007.

Valoarea totala a achizitiilor din Europa a scazut la 24 miliarde euro, de la 44 miliarde euro in trimestrul al treilea din 2007, potrivit raportului Candover.

Nelinistile de pe piata datoriilor au afectat abilitatea firmelor de achizitii de a strange fonduri pentru a-si finanta acordurile, conducand la actuala criza.

Gumienny a spus de asemenea ca anumite investitii existente ale fondurilor private, precum acelea din sectorul de retail, ar putea sa se confrunte cu anumite presiuni in urmatoarele luni, odata ce economia se deterioreaza si acestea incearca sa administreze niveluri mari de datorii, acumulate in anii de performante record inregistrate pana la jumatatea anului 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Renault vrea sa produca in Europa baterii pentru masini electrice