Daca va fi confirmata, aceasta decizie va reprezenta o lovitura pentru managerii Societe Generale, care l-au catalogat saptamana trecuta pe traderul Jerome Kerviel drept "fraudator".

Sursa avizata a afirmat ca a fost "inevitabil" ca o mare parte din personalul Societe Generale sa fie chestionata in legatura cu frauda, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Judecatorii care se ocupa de acest caz au decis sa il puna pe Kerviel sub investigare formala pentru mai putine acuzatii privind incalcarea increderii, frauda informationala si fals, sentinta fiind de maximum trei ani inchisoare.

Faptul ca este supus investigatiilor poate conduce la un proces, insa nu se compara cu acuzatiile formale.

Procurorii au cerut magistratilor sa ia in considerare acuzatiile de frauda si "incalcare a increderii", pentru care se pot lua maximul sapte ani de inchisoare.

Citeste si:

Judecatorii Renaud Van Ruymbeke si Francoise Desset au decis ca nu exista suficiente dovezi pentru a sustine aceste acuzatii.

Cei doi judecatori au respins totodata cererea procurorilor, ca traderul sa ramana in custodie cat timp investigatiile vor continua.

Sursa avizata a adaugat ca desi procurorii au decis sa renunte la acuzatia de frauda, acestia au facut apel impotriva eliberarii lui Kerviel.

Kerviel a declarat politiei ca a efectuat tranzactiile deoarece dorea ca reputatia sa de trader sa creasca, si nu din dorinta de a provoca pagube bancii.

Acesta a recunoscut ca a tinut ascunse activitatile sale fata de superiori, insa a precizat ca regulile bancii sunt incalcate si de alti angajati.