Rata inflatiei in zona euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani in luna ianuarie 2008, urcand la 3,2% pe un an, in timp ce pretul la combustibili si energie s-a majorat pe fondul incetinirii cresterii economice.
Este vorba de un nivel record al inflatiei in zona euro inregistrat de la momentul efectuarii primelor statistici pe acest subiect pentru tarile din UE, in 1997, potrivit Oficiului European de Statistica (Eurostat).
In luna decembrie 2007, rata inflatiei in zona euro s-a stabilizat la 3,1%, neschimbata fata de luna noiembrie, atingand cel mai crescut nivel din ultimii zece ani si jumatate.

Doar in luna mai 2001 nivelul inflatiei a atins 3,1%, insa nu a urcat niciodata la 3,2% in zona euro.
Preturile au crescut pe fondul majorarii preturilor la petrol si la produsele alimentare, dand nastere la ingrijorari in Europa, in timp ce cresterea economica a incetinit, facand posibila aparitia fenomenului de "stagflatie" (stagnare economica si inflatie).

Rata somajului in zona euro a fost de 7,2% in decembrie, neschimbata fata de luna noiembrie, potrivit datelor publicate de Eurostat.

In Uniunea Europeana (UE), rata somajului s-a stabilizat la 6,8%, in scadere cu 0,1% fata de luna noiembrie.

Olanda si Danemarca au inregistrat cea mai scazuta rata a somajului din UE, de 2,9% respectiv 3,1%, in timp ce ratele cele mai crescute au fost inregistrate in Slovacia (10,8%) si Spania (8,6%).
In Franta si Germania, rata somajului s-a stabilizat la 7,8%, potrivit Eurostat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri