Western Union a afisat venituri de 4,9 miliarde dolari inregistrate in 2007, in crestere cu 10% fata de anul anterior, sustinute de dezvoltarea puternica a afacerilor companiei pe plan international.
In trimestrul al patrulea din 2007, Western Union a avut venituri de 1,3 miliarde dolari, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2006 si castiguri pe actiune de 0,32 dolari.

La obtinerea acestor rezultate a contribuit, de asemenea, o crestere a veniturilor obtinute de pe segmentul de afaceri "consumer-to-consumer", in care numarul de tranzactii a urcat cu 14% si, respectiv, a celor de pe segmentul de afaceri "consumer-to-business", unde veniturile au castigat 13% fata de aceeasi perioada din 2006, ca urmare a extinderii tranzactiilor cu 49%.

Veniturile Western Union din 2007 au fost de 4,9 miliarde dolari, iar compania a anuntat castiguri pe actiune de 1,11 dolari pentru anul trecut. Lichiditatea rezultata din activitatile operationale a fost de 1,1 miliarde dolari, potrivit reprezentantilor Western Union.

Compania de transfer de bani are peste 335.000 de amplasamente si a efectuat 572 de milioane de tranzactii in 2007.

"Cresterea veniturilor si castigurilor Western Union s-a accelerat in 2007, ceea ce ne-a permis sa ne atingem obicetivele pentru trimestrul al patrulea, si suntem multumiti de aceste rezultate", a declarat Christina Gold presedintele si directorul general al Western Union.

"Anul 2007 a aratat puterea companiei Western Union, sustinuta de diversitatea geografica, in contextul in care 65% din veniturile noastre au fost generate de afacerea de transfer de bani de pe pietele internationale", a explicat sefa Western Union si a adaugat ca firma continua sa inregistreze o crestere peste asteptari pe piata din Argentina, prin serviciile de achitare a facturilor Pago Facil.

Agentia de evaluare financiara Fitch urcase, in 26 noiembrie 2007, la 'A-' de la 'BBB+' ratingul companiei Western Union pentru imprumuturi, ca urmare a lichiditatii bune a companiei si a reducerii usoare a datoriilor.

Western Union afisase un disponibil in numerar in valoare de 1 miliard de dolari in perioada ultimelor 12 luni incheiata in 30 septembrie 2007. Numerarul de 1 miliard de dolari a reprezentat 22% din veniturile companiei si 70% din castigurile inainte de deducerea dobanzii, impozitarii, deprecierii si amortizarii (EBITDA) din perioada respectiva.

Fitch mai aratase ca ratingurile companiei Western Union si perspectiva lor este sustinuta, de asemenea, de veniturile stabile provenite din diversificarea puternica a activitatilor internationale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri