Branson, care detine Virgin Group, a anuntat ca va inainta o oferta pentru banca in impas financiar inainte de termenul limita de 4 februarie, iar grupul de investitii Olivant, detinut de Luqman Arnold si echipa interna de management au anuntat, de asemenea ca vor licita.

Guvernul, care doreste un cumparator din sectorul privat, va trebui sa aleaga apoi care este cea mai buna optiune atat pentru viitorul bancii cat si pentru platitorii de taxe din Marea Britanie.

Nu se stie sigur cat timp va trece pana cand guvernul va lua o decizie, care ar putea depinde de primul ministru Gordon Brown.

In septembrie, Bank of England a acordat Northern Rock un imprumut de 25 miliarde lire sterline (50 miliarde dolari), dupa ce criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat a adus banca aproape de faliment.

Citeste si:

Guvernul a garantat ca aceasta finantare va fi disponibila tuturor ofertantilor, ceea ce inseamna ca soarta bancii va fi legata de stat pentru mai multi ani.

Potrivit ziarului Sunday Times, ofertantii au fost anuntati ca vor trebui sa accepte un mandat care permite guvernului sa contribuie la o viitoare crestere a profitului.

Castigatorul licitatiei va trebui, de asemenea, sa urmeze o strategie cu grad de risc scazut pentru grup.

Bancile concurente vor urmari oricare avantaj nedrept care ar putea fi obtinut din sprijinul guvernamental, de exemplu daca Northern Rock ar retrage bani din pietele de capital beneficiind in continuare de lichiditate.