Miliardarul Richard Branson, bancherul Luqman Arnold si o echipa interna de management au hotarat sa faca luni oferte oficiale de preluare a bancii britanice Northern Rock Plc, in ziua temenului limita impus de guvern pentru oferte, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
Branson, care detine Virgin Group, a anuntat ca va inainta o oferta pentru banca in impas financiar inainte de termenul limita de 4 februarie, iar grupul de investitii Olivant, detinut de Luqman Arnold si echipa interna de management au anuntat, de asemenea ca vor licita.

Guvernul, care doreste un cumparator din sectorul privat, va trebui sa aleaga apoi care este cea mai buna optiune atat pentru viitorul bancii cat si pentru platitorii de taxe din Marea Britanie.

Nu se stie sigur cat timp va trece pana cand guvernul va lua o decizie, care ar putea depinde de primul ministru Gordon Brown.

In septembrie, Bank of England a acordat Northern Rock un imprumut de 25 miliarde lire sterline (50 miliarde dolari), dupa ce criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat a adus banca aproape de faliment.

Guvernul a garantat ca aceasta finantare va fi disponibila tuturor ofertantilor, ceea ce inseamna ca soarta bancii va fi legata de stat pentru mai multi ani.

Potrivit ziarului Sunday Times, ofertantii au fost anuntati ca vor trebui sa accepte un mandat care permite guvernului sa contribuie la o viitoare crestere a profitului.

Castigatorul licitatiei va trebui, de asemenea, sa urmeze o strategie cu grad de risc scazut pentru grup.

Bancile concurente vor urmari oricare avantaj nedrept care ar putea fi obtinut din sprijinul guvernamental, de exemplu daca Northern Rock ar retrage bani din pietele de capital beneficiind in continuare de lichiditate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri