Victoria lui Boris Tadic in alegerile prezidentiale ce au avut loc duminica in Serbia ar putea facilita deblocarea investitiilor straine si private in aceasta tara, a estimat luni presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Jean Lemierre.
"Sper ca aceste alegeri vor fi cheia ce va debloca potentialul acestei regiuni", a declarat Jean Lemierre in cadrul unei conferinte de presa din Varsovia. "Sarbii sunt ingrijorati si au votat pentru o integrare in Europa", a spus acesta.

In cadrul alegerilor s-au confruntat presedintele pro-european Boris Tadic si ultranationalistul Tomislav Nikolic, ceea ce a facut ca alegerile sa ia forma unui referendum pro sau contra Uniunii Europene, afirma AFP, citat de NewsIn.

"Investitorii vad acest lucru intr-o maniera pozitiva si noi la fel", a adaugat Jean Lemierre.

"Tara aceasta are un potential enorm", a mai spus Lemierre, subliniind aspiratiile sectorului privat local in dezvoltarea economiei.

BERD este chiar cel mai mare investitor in Serbia, cu peste un miliard euro.

Insa, in acelasi timp, Jean Lemierre a subliniat ca Serbia trebuie sa faca mari eforturi pentru a atinge nivelul economic mediu al Europei. "Nu trebuie sa subestimam eforturile care vor trebui sa fie facute", a spus acesta.

Lemierre a subliniat ca Serbia trebuie sa asigure o tranzitie cat mai usoara regiunii Kosovo, o provincie albaneza a Serbiei care vrea sa-si declare independenta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri