Compania britanica BP Plc a raportat, marti, scaderea cu 24% a profitului net in al patrulea trimestru al anului 2007, la 2,97 miliarde dolari, din cauza unor taxe legate de vanzarea anumitor statii de servicii, a marjelor scazute de rafinare si a costurilor ridicate, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
British Petroleum, cea de-a treia mare companie petroliera din Occident din punct de vedere al capitalizarii, a anuntat o scadere de 22% a castigurilor pe tot anul, la 17,29 miliarde dolari.

Directorul executiv, Tony Hayward, catalogheaza rezultatele din al patrulea trimestru ca fiind "foarte dezamagitoare".

Cheltuielile de capital au fost de 6,6 miliarde dolari pentru al patrulea trimestru al anului fiscal si de 19,2 miliarde dolari pentru tot anul.

BP a anuntat o crestere a productiei cu aproape 2% in al patrulea trimestru al anului fiscal, fata de aceeasi perioada din 2006, fiind prima crestere dupa noua luni de scadere a productiei.

Compania cu sediul in Londra a precizat ca pe viitor va prefera sa acorde actionarilor bani prin intermediul dividendelor, decat prin intermediul rascumpararilor de actiuni. Aceasta strategie este asemanatoare cu urmata de rivalii de la Royal Dutch Shell Plc.

BP a anuntat o imbunatatire a performantelor financiare, planuind sa reduca 5.000 de locuri de munca si sa externalizeze alte 9.500 de francize. "Dividendul este cu siguranta o pas inainte, si sustine angajamentul de returnare a banilor catre actionari", a declarat Jason Kenney, analist al ING.

BP a inregistrat o serie de pierderi in ultimii ani. O explozie la rafinaria din Texas City in 2005, in urma careia au murit 15 oameni, a dus la pierderi de miliarde.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri