AXA, cel de-al doilea asigurator european, a hotarat sa cumpere partenerul local Oyak din cadrul companiei de asigurari cu capital mixt, AXA Oyak Holding, pentru 525 milioane dolari, a anuntat miercuri compania Oyak, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania cu capital mixt, AXA Oyak Holding, controleaza AXA OYAK Insurance si AXA OYAK Life Insurance. AXA a cumparat un pachet suplimentar de 50% din companie de la Oyak, fondul de pensii al armatei Oyak a anuntat printr-un comunicat ca afacerea s-ar putea incheia la inceputul primaverii.

Sectorul foarte fragmentat al asigurarilor din Turcia, candidata la Uniunea Europeana, este considerat unul atractiv datorita gradului scazut de patrundere a investitorilor straini. Companiile straine care au intrat pe aceasta piata cunt Mapfre, din Spania, si compania britanica Aviva.

Primele brute subscrie excluzand asigurarile de viata au crescut cu 17% in primele noua luni ale anului trecut, potrivit statisticilor asociatiei TSRSB, depasind cu mult previziunile care indicau o crestere de 5% in contextul actual al economiei.

Sectorul este foarte competitiv si analistii considera ca va urma un proces de consolidare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Mesajul care a apărut pe strada pe care Trump ajunge la Casa Albă
Setari Cookie-uri