AXA, cel de-al doilea asigurator european, a hotarat sa cumpere partenerul local Oyak din cadrul companiei de asigurari cu capital mixt, AXA Oyak Holding, pentru 525 milioane dolari, a anuntat miercuri compania Oyak, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Compania cu capital mixt, AXA Oyak Holding, controleaza AXA OYAK Insurance si AXA OYAK Life Insurance. AXA a cumparat un pachet suplimentar de 50% din companie de la Oyak, fondul de pensii al armatei Oyak a anuntat printr-un comunicat ca afacerea s-ar putea incheia la inceputul primaverii.

Sectorul foarte fragmentat al asigurarilor din Turcia, candidata la Uniunea Europeana, este considerat unul atractiv datorita gradului scazut de patrundere a investitorilor straini. Companiile straine care au intrat pe aceasta piata cunt Mapfre, din Spania, si compania britanica Aviva.

Primele brute subscrie excluzand asigurarile de viata au crescut cu 17% in primele noua luni ale anului trecut, potrivit statisticilor asociatiei TSRSB, depasind cu mult previziunile care indicau o crestere de 5% in contextul actual al economiei.

Sectorul este foarte competitiv si analistii considera ca va urma un proces de consolidare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri