Cifrele prezentate sunt superioare previziunilor precedente publicate la sfarsitul lui 2006, care anticipau o piata mondiala de 22.700 avioane in valoare de 2.600 miliarde dolari pentru intervalul 2006-2025.

Estimarile indica livrari anuale medie de 1.215 aparate, in crestere de la cele 1.130 de avioane din prognozele precedente.

"Acesta cerere va conduce la o nevoie de avioane de linie care consuma mai putin carburant si care polueaza mai putin pentru a acoperi traficul in crestere si pentru a inlocui aparatele de generatie mai veche, care protezeaza mai putin mediul inconjurator", a precizat Airbus, intr-un comunicat.

Citeste si:

Pana in 2026, consumul mediu al flotei mondiale va fi de 3 litri/100 de kilomeri pentru fiecare pasager, nivel deja atins de avionul gigant A-380, remarca Airbus.

Compania anticipeaza o crestere medie anuala a traficului de pasageri de 4,9%, in crestere fata de previziunea anterioara, de 4,8%.

"O parte din crestere provine din coeficientii de inlocuire mai ridicati, din utilizarea aparatelor de capacitate mai mare, mai rentabile, si din cresterea frecventei zborurilor", estimeaza Airbus.