"Achizitia este importanta pentru strategia noastra de dezvoltare in sectorul echipamentelor de ridicare, manipulare si transport (LHT). Aceste noi produse formeaza o platforma pe baza careia se poate dezvolta afacerea prin trasarea expertizei Ruukki in oteluri de inalta rezistenta, procese de formare si sudare. Wolter ne va facilita intrarea intr-o noua gama de produse si va aduce cu sine noi clienti", a declarat presedintele Ruukki Engineering, Tommi Matomäki.

Principalele produse ale Wolter Metallverarbeitung GmbH (Wolter), companie ce desfasoara operatii in Dortmund, Germania, sunt bratele telescopice pentru clientii de macarale mobile din Europa, scrie NewsIn.

Productia companiei germane cuprinde de asemenea brate pentru macarale grele speciale folosite pentru instalatiile eoliene montate pe camp. In plus, odata cu achizitia, este asteptata dublarea vanzarilor nete in 2008 comparativ cu anul trecut pana la aproximativ 10 milioane de euro.

Ruukki a demarat in luna octombrie a anului trecut, la fabrica din Giurgiu, productia de invelitori pentru acoperisuri, iar din primavara acestui an va incepe productia de profile si structuri din otel.

Citeste si:

Investitia Ruukki in prima unitate de productie din Romania in localitatea Joita din judetul Giurgiu a atins 35 de milioane de euro. Fabrica va produce anual 15.000 tone de structuri metalice, 2,5 milioane metri patrati de panouri si opt milioane metri patrati de profile din otel si va avea aproximativ 400 de angajati la sfarsitul anului.

Rautaruukki Corporation activeaza pe piata din anul 1960, iar din 2004, numele de marketing al corporatiei este Ruukki. Compania isi desfasoara activitatea in 24 de tari si are un numar de 14 700 de angajati. Vanzarile grupului insumeaza 3,9 miliarde euro. Actiunile companiei sunt cotate la Bursa din Helsinki (corporatia Rautaruukki: RTRKS).

Grupul este prezent in Romania de peste sapte ani prin Ruukki Romania si a derulat afaceri de circa 15 milioane de euro in 2006.