SocGen a anuntat, in partea a doua a lunii ianuarie, ca a fost fraudata cu 4,9 miliarde euro, ca urmare a unor tranzactii neacoperite facute de un singur trader, identificat de catre colegii sai ca fiind Jerome Kerviel.

Dupa ce a studiat dovezile preliminare despre cea mai mare frauda prin tranzactii neacoperite, facuta vreodata, un procuror a declarat, pe 28 ianuarie, ca Jerome Kerviel - in varsta de 31 de ani - a recunoscut ca si-a ascuns activitatile de sefii lui, dar a spus ca si alti traderi au incalcat regulamentele bancii.

Procurorul Jean-Claude Marin a mai spus si ca reprezentanti ai Eurex, o platforma de derivate detinuta de Deutsche Boerse, au pus sub semnul intrebarii, inca din noiembrie 2007, pozitiile de tranzactionare ale lui Kerviel, dar acesta a reusit sa isi pacaleasca angajatorul.

"Eurex a anuntat Société Générale inca din noiembrie 2007 cu privire la pozitiile luate de Jerome Kerviel. Intrebat de reprezentantii bancii, Kerviel a adus un document fals prin care sa justifice acoperirea riscurilor", aratase, la sfarsitul lui ianuarie, Marin.