Subscrierea va avea loc intre 21 si 29 februarie.

Banca a anuntat ca valoarea noilor actiuni va fi de 47,50 euro, cu 38,9% sub cotatia inregistrata la inchiderea sedintei de vineri.

Pentru fiecare patru actiuni detinute la 20 februarie, investitorii vor avea dreptul sa cumpere o actiune din noua emisiune.

Pe langa majorarea de capital de 5,5 miliarde euro (7.97 miliarde dolari), Societe Generale a mai anuntat noi deprecieri ale activelor in valoare de 600 milioane euro.

Citeste si:

Reducerea pretului este mai mare decat se asteptau unii participanti din piata, in contextul in care managerii de fonduri au anuntat saptamana trecuta ca estimeaza o reducere de doar 30%.

Situatia este comparabila cu majorarea de capital operata de concurenta BNP Paribas in martie 2006, pentru a finanta preluarea bancii italiene BNL, cand a oferit o reducere de 15,5%.

Pe baza cotatiei de la inchiderea sedintei de vineri, de 77.72 euro/actiune, pretul anuntat de SocGen implica o valoare teoretica actuala de 71,68 euro pentru fiecare actiune Societe Generale, potrivit calculelor Reuters.