American International Group (AIG) - cea mai mare companie de asigurari din lume - a facut public faptul ca auditorii au pus la indoiala controlul intern al companiei asupra evaluarii derivativelor, ceea ce a depreciat actiunile companiei cu peste 11%, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Actiunile AIG s-au depreciat cu 11,3% (5,70 dolari/actiune), pana la 44,48 dolari/actiune in deschiderea sedintei de tranzactionare la New York Stock Exchange.

Aceasta dezvaluire a creat indoieli asupra pozitiei anterioare a companiei, care spunea ca AIG nu s-a confruntat cu probleme majore cauzate de criza creditelor care a lovit puternic alte institutii financiare.

PricewaterhouseCoopers, auditorii externi ai companiei, au ajuns la concluzia ca au existat greseli materiale in controlul intern al companiei asupra raportarilor financiare legate de evaluarea portofoliului de obligatiuni care sunt tranzactionate prin credit ale AIG Financial Products Corp, pe care compania le-a declarat intr-un raport de reglementare.

AIG inca nu a stabilit cu cat a scazut valoarea celor mai vechi instrumente din portofoliul de credite tranzactionate la valoarea standard din 31 decembrie 2007, a anuntat compania.

Compania a facut public faptul ca estimarile anterioare au inclus si o ajustare pentru diversificarea fluxului de lichiditati. Cu toate acestea, ca urmare a conditiilor de pe piata, AIG nu va include aceasta ajustare in determinarea valorii reale a celor mai vechi instrumente din portofoliul de credite tranzactionate la valoarea standard ale AIGFP.

In octombrie si noiembrie, scaderea cumulata in valoarea neta a diversificarii fluxului de lichiditate se ridica la 4,88 miliarde dolari.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bursele au gasit motiv pentru o noua serie de scaderi masive