Profitul net al grupului Eurobank EFG, actionarul majoritar al Bancpost, a urcat anul trecut cu 32,1% fata de anul precedent la 851 milioane euro, peste tinta de 820 milioane euro, ca urmare a evolutiei bune a afacerilor din Grecia si din Europa de Est.
Eurobank EFG a inregistrat profituri nete de 73 milioane euro din afacerile din zona Europei de Est, nivel ce depaseste tinta fixata de 60 milioane euro.

"2007 a fost un nou an de extindere solida in Grecia si in statele din Europa de Est ale Eurobank EFG", mentioneaza comunicatul bancii.

Grupul bancar era prezent pe opt piete la sfarsitul lui 2007, avand active totale de 68 miliarde euro, o retea de mai mult de 1.500 de unitati, puncte de vanzare si centre de afaceri si 22.000 de angajati.

Evolutia afacerilor grupului bancar din Grecia si din tarile Europei de Est a condus la profituri ce depasesc tintele revizuite in crestere ale conducerii companiei, explica Eurobank EFG.

Astfel, profitul net al grupului, care provine din "crestere organica", a fost anul trecut de 851 milioane euro, cu 32,1% mai mare in 2007 decat in 2006.

Rezultatele pozitive pentru 2007 permit conducerii executive a bancii sa propuna adunarii generale a actionarilor acordarea unui dividend de 0,82 euro/actiune. Dividendele totale ale bancii ar insuma, astfel, 425 milioane euro, in crestere cu 21,5% fata de 2006.

Reprezentantii grupului bancar au mai aratat ca vizeaza atingerea unui profit net de 1,03 miliarde euro in 2008 si de 1,55 miliarde euro in 2010.

Portofoliul total de credite al Eurobank EFG a crescut anul trecut cu 33,7%, pana la 46,7 miliarde euro, ca urmare a cererii de pe piata din Grecia si din tarile est-europene, mai arata comunicatul bancii.

Afacerile de pe piata romaneasca au adus EFG Eurobank un profit net de 28,8 milioane euro, in conditiile dublarii volumului total al activelor bancare si cresterii de peste trei ori a volumului de credite acordate.

In afara de Bancpost, EFG Eurobank mai detine in Romania si alte companii: Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services sau EFG IT Shared Services.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri