Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a anuntat marti ca a urcat de la \'stabila\' la \'pozitiva\' perspectiva bancii Piraeus Bank S.A. din Grecia si a confirmat ratingurile \'BBB+/A-2\' ale capacitatii bancii de a-si achita datoriile, conform declaratiilor reprezentantilor agentiei de rating.
"Revizuirea perspectivei reflecta o continua imbunatatire a profilului finaciar al bancii Piraeus, o performanta operationala puternica", a declarat un analist pentru credite din cadrul Standard & Poor's, Angela Cruz.

Ratingurile Piraeus sunt sustinute de pozitia buna detinuta de banca in piata, de succesul strategiei de crestere, de marja de profitabilitate si de strategia de extindere la nivel international.

"Ratingurile vor fi revizuite in urcare daca Piraeus continua sa gestioneze cu succes extinderea la nivel international si sa mentina in acelasi timp calitatea potrivita a activelor, in ciuda cresterii puternice, peste medie, a pietei creditelor pe piata interna", a declarat Cruz. "Ne asteptam, de asemenea, ca Piraeus sa gestioneze cu prudenta nevoia tot mai mare de finantari, situatia fiind ingreunata de inasprirea conditiilor din pietele mondiale".

Standard & Poor's va monitoriza de asemenea lichiditatea, care este estimata sa se mentina la un nivel adecvat cu profilul de risc al bancii, cu strategia agresiva de crestere si cu provocarile pe care le implica, in ciuda unei posibile deteriorari de la actualul nivel din cauza procesului de extindere.

Pe de alta parte, probleme neasteptate ale calitatii activelor, in Grecia sau la nivel international, sau o schimbare a tendintei de evolutie pozitiva ar putea duce la o coborare a ratingurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri