"Banca nu este o tinta de preluare", a declarat Bouton dupa ce Societe Generale a lansat o majorare de capital de 5,5 miliarde euro pentru a face fata pierderilor de aproape 7 miliarde euro, cauzate in mare parte de frauda interna comisa de traderul Jerome Kerviel si de criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat.

De asemenea, Bouton ia in considerare posibilitatea de a face apel la fonduri suverane din Orientul Mijlociu sau din Asia.

"Capacitatea acestor fonduri de a creste si de a mentine angajamentele va fi apreciata de actionarii nostri", a asigurat Bouton, care a adaugat ca "intrebarile legate de viitorul pe termen lung vor putea fi discutate mai tarziu".

Citeste si:

Directorul general al Societe Generale a refuzat sa ofere o data pentru o eventuala retragere din functie, spunand ca "nu depinde de parerea mea personala ci de decizia consiliului de administratie".

Daniel Bouton a explicat de asemenea si refuzul de a il intalni pe Jerome Kerviel, traderul acuzat de frauda care a provocat bancii pierderi de 4,9 miliarde euro, spunand ca "nu sunt auditor, psiholog sau medic".

"Opinia publica este inca de partea lui "Robin Hood"", a mai spus Bouton, facand referire la gradul de simpatie de care pare sa beneficieze Kerviel in Franta, scrie AFP.