Grupul francez de produse farmaceutice Sanofi-Aventis a raportat, marti, cresterea cu 6,2% a profitului net in trimestrul al patrulea din 2007 si o sporire puternica a dividendelor, informeaza Reuters.
Sanofi-Aventis, numarul trei la nivel mondial in sectorul de produse farmaceutice, a estimat o crestere de 7% a castigurilor pe actiune in anul 2008, in ton cu asteptarile pietei.

Investitorii au asteptat cu nerabdare comentariile cu privire la estimari, dupa ce GlaxoSmithKline a avertizat saptamana trecuta asupra unei scaderi a castigurilor in 2008 din cauza competitiei medicamentelor generice si a ingrijorarilor privind un anumit medicament pentru bolnavii de diabet.

Sanofi a anuntat ca profitul net in trimestrul al patrulea din 2007 a crescut la 1,462 miliarde euro (2,13 miliarde dolari), peste estimarile celor zece analisti chestionati de Reuters, de 1,442 miliarde euro.

Compania a anuntat o scadere a vanzarilor cu 6%, la 6.911 miliarde euro.

Castigul pe actiune in al patrulea trimestru a crescut cu 6,9% la 1,09 euro, sporind cu 1% la 5,28 euro pe tot anul.

Sanofi-Aventis a propus cresterea dividendelor cu 18,3% la 2,07 euro pe actiune, datoriile sale scazand putin sub patru miliarde euro.

Directorul financiar al Sanofi, Jean-Claude Leroy, a afirmat ca sporirea estimarilor privind castigurile pe actiune in 2008 va fi determinata, la fel ca in 2007, de costurile de control ridicate.

Compania a declarat ca si-a inghetat bugetul pentru cercetare si dezvoltare.

Sanofi a declarat ca a rascumparat actiuni in valoare de 1,8 miliarde euro, in cadrul unui program de rascumparare de trei miliarde euro lansat anul trecut si programat a se incheia odata cu intalnirea generala anuala, ce va avea loc in luna mai 2008.

Jean-Claude Leroy a declarat ca grupul este multumit cu datoriile acumulate la sfarsitul anului 2007 de 4,2 miliarde euro si nu exclude o prelungire a rascumpararilor, avand in vedere profitul anual inregistrat de companie, de sase miliarde euro.

Vanzarile in trimestrul al patrulea si cele pe tot anul au fost afectate de competitia medicamentelor generice, precum somniferele Ambien in SUA, si pastilele pentru cancer, Eloxatin, in Europa.

Sanofi a anuntat ca vanzarile la Eloxatin au scazut cu 2,9%, iar vanzarile nete la Ambien au scazut cu 64,6% in trimestrul al patrulea din 2007.

Compania Sanofi-Aventis, ca si alte mari companii de produse farmaceutice, se confrunta cu o competitie in crestere din partea producatorilor de medicamente generice.

Acest lucru va afecta in continuare vanzarile la somniferele Ambien si pastilele Eloxatin in 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri