Agentia de Servicii Financiare a anuntat ca expunerea a crescut in al patrulea trimestru la 14 miliarde dolari (1.500 miliarde yeni).

La sfarsitul lunii septembrie, pierderile, care includ reevaluarile unor investitii recuperabile, au fost estimate de autoritatea de reglementare la 276 miliarde yeni.

Cifra pierderilor din luna decembrie a fost de 442 miliarde yeni, plus 158 miliarde yeni din reevaluari.
Cele mai mari trei banci din Japonia au anuntat pana in prezent pierderi de 4,7 miliarde dolari legate de criza din piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite si analistii estimeaza ca problemele vor continua.

Citeste si:

Cea mai afectata a fost, pana in prezent, Mizuho Financial Group, cea de-a doua banca japoneza, care a coborat luna trecuta pentru a doua oara previziunile pentru 2008, dupa ce a inregistrat pierderi de 3,2 miliarde dolari legate de criza creditelor.

Cea mai mare banca din Japonia, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, si cea de-a treia in clasament, Sumitomo Mitsui Financial Group, au raportat pierderi mult mai mici.

Nu este clar daca statisticile publicate de autoritatea de reglementare, care includ mai multe institutii, au fost calculate pe aceeasi baza cu statisticile bancii.