Pierderile bancilor japoneze in criza creditelor (subprime) s-au dublat la 5,6 miliarde dolari in ultimul trimestru din 2007 si expunerea totala la investitiile legate de creditele ipotecare a atins 14 miliarde dolari, a anuntat miercuri autoritatea nipona de reglementare a pietei, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Agentia de Servicii Financiare a anuntat ca expunerea a crescut in al patrulea trimestru la 14 miliarde dolari (1.500 miliarde yeni).

La sfarsitul lunii septembrie, pierderile, care includ reevaluarile unor investitii recuperabile, au fost estimate de autoritatea de reglementare la 276 miliarde yeni.

Cifra pierderilor din luna decembrie a fost de 442 miliarde yeni, plus 158 miliarde yeni din reevaluari.
Cele mai mari trei banci din Japonia au anuntat pana in prezent pierderi de 4,7 miliarde dolari legate de criza din piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite si analistii estimeaza ca problemele vor continua.

Cea mai afectata a fost, pana in prezent, Mizuho Financial Group, cea de-a doua banca japoneza, care a coborat luna trecuta pentru a doua oara previziunile pentru 2008, dupa ce a inregistrat pierderi de 3,2 miliarde dolari legate de criza creditelor.

Cea mai mare banca din Japonia, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, si cea de-a treia in clasament, Sumitomo Mitsui Financial Group, au raportat pierderi mult mai mici.

Nu este clar daca statisticile publicate de autoritatea de reglementare, care includ mai multe institutii, au fost calculate pe aceeasi baza cu statisticile bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri