Coca-Cola Co, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a publicat miercuri o crestere a profitului trimestrial peste asteptari, sistinuta de vanzarile puternice, de achizitii si de cursul extern de schimb, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Coca-Cola a anuntat ca profitul net din al patrulea trimestru a fost de 1,21 miliarde dolari (52 centi/actiune), comparativ cu 678 miliarde dolari (29 centi/actiune), in aceeasi perioada a anului trecut.
Excluzand cheltuielile, Coca Cola a avut un castig de 58 centi/actiune, depasind estimarea analistilor, de 55 centi/actiune, potrivit datelor Reuters.

Venitul operational net a urcat la 7,33 miliarde dolari, de la 5,93 miliarde dolari anul trecut, ajutat de o crestere de 6% a vanzarilor de concentrati pentru bauturile racoritoare, principala afacere a companiei.
Cursul valutar a dus la o crestere a veniturilor cu opt puncte procentuale, pentru ca deprecierea dolarului fata de monedele straine a majorat valoarea vanzarilor internationale in momentul in care a avut loc conversia la dolar pentru includerea datelor in declaratia de venit a companiei.

Profitul de anul trecut al Coca Cola, ce detine aproximativ 35% din compania de imbuteliere Coca-Cola Enterprises Inc, a fost afectat de o depreciere a activelor companiei de imbuteliere, legata de licenta francizei nord-americane.

Ca si in cazul rivelei Pepsi Co Inc, profitul Coca Cola din America de Nord a fost afectat de cresterea costurilor marfurilor si de schimbarea atitudinii consumatorilor, care trec de la bauturile carbogazoase la apa imbuteliata si ceai, pe care le considera mai sanatoase.

Coca Cola a compensat insa vanzarile bauturilor precum Coca-Cola si Sprite prin vanzari puternice in pietele emergente, achizitia licentei pentru bauturi necarbogazoase si introducerea produselor dietetice, precum Coca Cola Zero.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum a depasit Coca-Cola estimarile analistilor in trimestrul trei