Profitul operational obtinut in al patrulea trimestru din 2007, sustinut de vanzarea de medicamente destinate tratarii cancerului si sclerozei multiple, precum si de cristale lichide folosite in telefoane mobile si ecrane de televizor, s-a cifrat la 166,1 milioane euro (244 milioane dolari), cu mult sub media estimata de analistii chestionati de Reuters, de 265 milioane euro.

Profitul net a crescut insa la 3,4 miliarde euro, datorita vanzarii diviziei de medicamente generice pentru suma de 4,9 miliarde euro, in cursul anului trecut, conform Reuters.

Valoarea "de catalog" a acestei divizii era estimata la mai putin de un miliard euro, scrie Reuters.

Citeste si:

Merck, companie fondata in urma cu peste 300 de ani, s-a reorientat catre medicamentele cu patent, generatoare de o marja de profit mult mai mare, prin achizitia companiei elvetiene de biotehnologie Serono, pentru suma de 10,3 miliarde euro.

Grupul german, controlata de catre familia Merck, a vandut, in 2007, divizia sa de medicamente generice rivalilor de la Mylan, pentru a acoperi o parte din datoria acumulata prin achizitia companiei Serono.

Pentru anul 2008, Merck a precizat ca se asteapta ca veniturile totale ale grupului sa creasca intre 5% si 9%, iar marja sa operationala - excluzand costurile de amortizare si integrare - sa se majoreze cu 23%-27%.