"In conditiile actuale ale pietei nu credem ca cele doua propuneri de preluare sunt destul de bune pentru contribuabili", a declarat Darling cu ocazia unei conferinte de presa.

"In concluzie, guvernul a decis sa redacteze legislatie prin care banca Northern Rock va intra pentru o perioada in sectorul public", a adaugat acesta.

Prima criza bancara majora din Marea britanie din ultimii 100 de ani a devenit o problema de amploare pentru primul ministru Gordon Brown, afectandu-i popularitatea si reputatia britanica de stabilitate financiara.

Citeste si:

Al cincilea grup bancar bitanic datoreaza deja contribuabililor suma de 25 miliarde lire sterline (49 miliarde dolari), figurand in registrele contabile guvernamentale cu datorii suplimentare de 90 miliarde lire sterline.

Un consortiu condus de compania VirginGroup a miliardarului Richard Branson a fost considerata favorita la preluarea bancii Northern Rock, urmata de o oferta facuta de o echipa din managementul bancii.

Insa ambele au fost rugate sa isi imbunatateasca ofertele din cauza faptului ca guvernul nu a considerat ca acestea pot satisface contribuabilii, informeaza Reuters.