Fondul american de investitii Apollo Fund, Credit Suisse si un consortiu format din cea mai importanta banca ungara, OTP, si compania de imobiliare TriGranit, au fost mentionati potentiali clienti in preluarea bancii austriece Constantia Privatbank, scrie ziarul Wirtschaftblatt, anunta publicatia Portfolio.
Proprietarii Constantia, ce a administrat contracte impreuna cu investitorii austrieci in sectorul de imobiliare Immoeast si Immofinanz (ce detine o particpatie de 25% in TriGranit), spera sa obtina aproximativ un miliard de euro din vanzare, potrivit ziarului citat de NewsIn.

In 2006, Apollo a emis o oferta pentru BAWAG P.S.K. Bankcu sediul in Viena, insa nu a avut succes, iar institutia ce se afla in impas financiar a fost vanduta fondului de hedging Cerberus.

OTP a fost de asemenea interesata de preluarea BAWAG, insa s-a retras din cursa la jumatatea lunii septembrie
"OTP Bank a fost interesata de preluarea Constantia si inainte, insa acest lucru nu mai este relevant", a declarat insa directorul executiv al OTP, Sándor Csányi pentru Portfolio.

Se asteapta ca banca ungara sa anunte o achizitie la sfarsitul lunii martie, insa nu in Europa de Vest, ci in Rusia, Kazahstan sau Azerbaidjan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri