Barclays Plc, cea de-a treia banca din Marea Britanie, a anuntat ca pierderile din deprecierea activelor cu grad de risc ridicat s-au adancit in 2007 la 1,6 miliarde lire (3,1 miliarde dolari), insa a transmis ca profiturile raman in general in linie cu estimarile analistilor, relateaza Reuters.
Barclays a anuntat un profit inainte de perceperea taxelor de 7,08 miliarde lire sterline in 2007, in scadere fata de profitul de 7,14 miliarde lire inregistrat in 2006, insa depasind cu putin suma medie de 7,05 miliarde lire, estimata de 21 de analisti chestionati in cadrul unui sondaj Reuters, citat de NewsIn.

Profitul din activitatea de baza a urcat cu 3%, excluzand vanzarea afacerilor, care au sustinut cresterea profitului in 2006.

Banca a transmis ca are de castigat din diversitate si ca a "trecut cu bine peste turbulentele ce au marcat piata in a doua jumatate a lui 2007". Profitul diviziei bancare de investitii, Barclays Capital, a crescut cu 5% in 2007, la 2,34 miliarde lire sterline.

Pierderile din turbulentele crizei creditelor s-au ridicat la 1,64 miliarde lire, excluzand castigurile din evaluarea unei emisiuni de actiuni de 658 milioane lire.

Barclays anuntase anterior o depreciere neta a activelor legate de piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite de 1,3 miliarde lire, ce a inclus un castig de 400 milioane lire din operatiuni mobiliare.

Banca a majorat dividendele finale la 22,5 pence/actiune, majorand plata anuala la 34 pence/actiune, in crestere cu 10% fata de 2006, insa sub estimarea medie a analistilor, de 33,7 pence.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri