Uniqa a dat 10 milioane de euro pentru 27% din actiunile Astra. Grupul Uniqa, liderul pietei asigurarilor din Austria, a cumparat ieri, cu aproape 10 milioane de euro (potrivit raportului zilnic al Rasdaq), un pachet de 27% din actiunile Astra Asigurari. In urma tranzactiei, actionarul majoritar Nova Trade, controlat de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu, a ramas cu 67,6705% din actiunile Astra, ceilalti proprietari fiind patru societati de investitii financiare si mai multe persoane fizice.

Rezultatele obtinute de Astra anul trecut au pozitionat compania pe locul cinci in clasamentul asiguratorilor autohtoni. In 2004, Uniqa Group a subscris prime in valoare de 3,6 miliarde de euro si a inregistrat un profit de aproape 120 milioane de euro. Intrucit grupul austriac intentioneaza sa acopere cel putin 6% din piata Europei centrale si de est, Astra Asigurari nu a fost si nici nu va fi singura optiune a Uniqa: Raminem in continuare interesati de alte oportunitati pe care le ofera piata romaneasca a asigurarilor, a declarat directorul general al grupului, Konstantin Klien.

O data cu intrarea Uniqa pe piata, austriecii isi consolideaza pozitia de lider in topul investitorilor straini care au mizat pe sectorul autohton al asigurarilor. Recent, un alt grup austriac de profil, Wiener Stadtische, a incheiat un acord de preluare a 68,87% din actiunile Omniasig Asigurare-Reasigurare, surse de pe piata indicind ca valoarea tranzactiei este de circa 64 milioane de euro. Tot anul acesta, Grawe (Austria) a cumparat compania Sara Merkur.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri