Presedintele fondului, Gary Klesch, a declarat, pentru Reuters, ca nu poate dezvalui amplasamentul unde va fi construit complexul, dar a spus ca guvernul libian va face un anunt "la momentul potrivit".
Complexul industrial urmeaza sa fie terminat pana in 2011, potrivit NewsIn.

Klesch a adaugat ca investitiile se incadreaza bine in celelalte activitati ale companiei.

"Suntem implicati in afaceri cu diferite marfuri si avem deja o topitorie", a spus Klesch, adaugand ca noua investitie se potriveste cu planul de afaceri al companiei.

In mai 2007, Klesch a cumparat o topitorie de aluminiu de la compania Alcan in localitatea olandeza Vlissingenin.

Investitia libiana a fondului Klesch ilustreaza, de asemenea, cresterea interesului fondurilor de investitii pentru pietele emergente.

Tarile cu piete emergente permit o crestere mai puternica pentru fondurile private de investitii decat pietele mature, iar fondurile pot gasi adesea pe aceste piete creditori locali care sa ofere finantare in conditii mai avantajoase decat bancile occidentale, carora li s-a accentuat aversiunea fata de risc dupa criza creditelor.

Citeste si:

Firmele private de investitii au dificultati in obtinerea de credite in Europa si in Statele Unite, dat fiind contextul care caracterizeaza piata.

Fondurile private au facut deja investitii in active libiene.

Compania cu capital privat Colony Capital LLC, cu sediul in Los Angeles, de exemplu, a decis in iunie 2007 sa cumpere un pachet de control la compania libiana de stat Tamoil, in cadrul unei tranzactii in care rafinaria cu sediul in Italia a fost evaluata la 4 miliarde euro.

Klesch, un finantist american, si-a facut initial un nume in Europa, in calitate de investitor implicat intr-o serie de restructurari foarte importante, printre care Euro Disney si Eurotunnel.

Niciun reprezentant al guvernului libian nu a putut fi contactat imediat pentru declaratii, mai scrie Reuters.