Un analist din cadrul Merrill Lynch, Cristina Marzea, a declarat ca nu intrevede o ameliorare a profitului de baza, prin urmare estimeaza o stagnare a profitului in acest an, relateaza NewsIn.

"Reducem previziunile de castig cu 10% pentru 2008 si cu 12% pentru 2008-2009 si consideram ca previziunile anterioare au fost prea optimiste. Diviziile nou achizitionate au contribuit cu 24 miliarde forinti la majorarea profitului, care a urcat cu 21 miliarde forinti", a adaugat Marzea.

Merrill Lynch vede o serie de riscuri legate de OTP. Marzea considera ca "finantarea va reprezenta o reala constrangere pentru cresterea diviziilor internationale si va avea un cost mai ridicat".

Citeste si:

Aceasta a mai spus ca este "neplacut surprinsa" de popularitatea ipotecilor in yeni in Ungaria, notand ca 25% dintre noile ipoteci si 45% dintre creditele ipotecare ale OTP sunt in yeni.

Potrivit celui mai pesimist scenariu al Merrill Lynch, Marzea estimeaza o diminuare a castigurilor per actiune cu 14-25% in 2008-2009 si a spus ca "repetate coborari ale ratingului ar putea aduce cotatia actiunilor la un nivel de 6.200-6.400 forinti".

In contextul in care afacerea cu Garancia urmeaza sa se incheie in al doilea trimestru din 2008, Marzea nu vede "viitoare actiuni corporatiste care sa sustina cotatia actiunilor pe termen scurt".