"Nu estimam niciun impact al crizei financiare pe pietele noastre", a declarat directorul executiv, Jean-Pascal Tricoire, in cadrul unei conferinte la Londra. Schneider a precizat ca va propune o sporire de 10% a dividendului, la 3,30 euro pe actiune.

Grupul Schneider, care a achizitionat anul trecut compania American Power Conversion (APC) contra sumei de 6,1 miliarde dolari, concureaza cu firme precum ABB si Siemens, producand echipamente electrice pentru industria constructiilor, fabrici, spitale si aeroporturi.

Tricoire a declarat ca achizitionarea APC a fost facuta inainte de termen. Marja EBITA a grupului Schneider a crescut cu 14.8% de la 14,7%, iar vanzarile au crescut cu 26% la 17,309 miliarde euro. "Perspectiva pe 2008 este confirmata: o crestere a vanzarilor de 6%-8%, si de 15% a marjei EBITA", potrivit companiei.

Citeste si:

Profitul net a crescut cu 21% la 1,583 miliarde euro. In ianuarie, Schneider a raportat o crestere de 13,9% a vanzarilor, la 17,3 miliarde euro, estimand o crestere organica de 6%-8% pentru anul 2008. In octombrie, grupul a precizat ca se astepta ca marja EBITA sa fie intre 13%-15%.

Intr-un interviu acordat ziarului Les Echos, Tricoire a anuntat ca grupul urmareste accelerarea profitabilitatii printr-un nou plan de restructurare, ce implica mutarea productiei in alte piete.