ING a afisat o crestere de 18,1% a profitului net obtinut in al patrulea trimestru din 2007, la 2,482 miliarde euro, sau 1,18 euro pe actiune, datorita unor castiguri de capital.

Banca a precizat ca a obtinut un castig de 1,028 miliarde euro in al patrulea trimestru din 2007 prin vanzarea actiunilor detinute in grupurile ABN Amro si Numico.

Pentru al patrulea trimestru din 2007, ING a inregistrat pierderi de 194 milioane euro legate de criza creditelor. Banca a mai raportat reevaluari in sens negativ ale unor active legate de criza creditelor, in valoare de 751 milioane euro, insa acestea nu au fost considerate pierderi.

ING a afirmat ca baza sa de capital este in continuare puternica, aflandu-se in limitele estimate de companie.

Citeste si:

In ciuda unui mediu dificil, ING a inregistrat o crestere comerciala puternica, vanzarile de asigurari noi crescand cu 26,8% in al patrulea trimestru din 2007, performanta sustinuta mai ales de Europa Centrala, Asia, Statele Unite ale Americii si America Latina.

Volumele operatiunilor bancare au continuat sa creasca, ING raportand o crestere la 24,5 miliarde euro a creditelor acordate in al patrulea trimestru din anul 2007, conform comunicatului.

"In 2007 am continuat sa inregistram rezultate conform cu promisiunile, fara a fi afectati de turbulentele de pe pietele financiare", a declarat presedintele ING, Michel Tilmant. "Am investit mult in cresterea organica, am achizitionat platforme de dezvoltare pe pietele emergente, precum Oyak Bank in Turcia, si ne-am extins divizia de pensii in America Latina", a adaugat acesta.

"Profilul afacerii noastre si soliditatea managementul de risc a aparat grupul ING de impactul direct al crizei creditelor si lichiditatii. Expunerea ING la active cu grad ridicat de risc este redusa", a precizat Tilmant.