Banca franceza Societe Generale a afisat un profit net de 947 milioane euro in 2007,in scadere cu 81,9% fata de 2006, in ciuda afacerii Kerviel, care a afectat considerabil performantele companiei.
In 2006, banca a inregistrat un profit net de 5,2 miliarde euro.

Din cauza afacerii Kerviel si a conditiilor dure de pe piata, reprezentantii bancii au anuntat ca in al patrulea trimestru din 2007 s-a inregistrat o pierdere de 3,351 miliarde euro, SocGen luand in calcul costurile de 4,9 miliarde euro legate de afacerea de frauda a traderului Jerome Kerviel.

La pierderile legate de frauda se adauga si pierderi de 2,2 miliarde euro in deprecieri de active, doar pentru al patrulea trimestru din 2007, in timp ce pierderile pentru intreg anul cauzate de criza financiara globala se cifreaza la 2,6 miliarde euro.

In cazul evitarii fraudei, SocGen a anuntat ca profitul net pentru intregul an s-ar fi ridicat la 4,167 miliarde euro.

Pentru intreg anul 2007, SocGen a raportat o scadere cu 2,8% a veniturilor fata de anul precedent, la 21,9 miliarde euro, din cauza crizei financiare ce a afectat intreaga economie globala.

Pentru al patrulea trimestru din 2007, SocGen a anuntat o scadere de 32,6% a venitului, la 3,88 miliarde euro.

Cheltuielile operationale ale grupului au crescut cu 4% fata de 2006, reflectand constanta cresterii organice si constrolul strict al costurilor operationale.

Randamentul capitalului investit s-a cifrat in 2007 la 3,6%.

Banca a mai raportat active totale de 27,2 miliarde euro la sfarsitul anului 2007, sau de 56,4 euro pe actiune, reprezentand o scadere de 11,4% fata de anul precedent.

SocGen a lansat o operatiune de majorare de capital, de 5,5 miliarde euro, menita a intari baza de capital a grupului, slabita de scandalul Kerviel si va propune plata unui dividend de 0,90 euro pe actiune pentru intreg anul 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri