Profitul net a fost de 10,65 miliarde de franci elvetieni (9,7 miliarde dolari) in 2007, sporit de o majorare de 3% a preturilor, ce a contribuit la cresterea vanzarilor totale cu 9,2%, la 107,55 miliarde franci elvetieni, in timp ce vanzarile principalei divizii au crescut cu 7,4%.

Compania elvetiana, producatoare a cafelei Nescafe si a batoanelor de ciocolata KitKat, a reusit sa-si creasca profitul si profitabilitatea in ciuda preturilor record la cacao si lapte.

Nestle a confirmat estimarile privind cresterea vanzarilor diviziei de baza cu 5%-6%, precum si o imbunatatire a marjei operationale.

Cresterea vanzarilor la divizia de baza cu 7,4% in 2007 a fost peste asteptarile pietei, depasind companiile rivale Danone si Unilever, ce au inregistrat cresteri de 7,2%, respectiv 5,5%.

Citeste si:

Marja operationala a grupului Nestle a crescut cu 50 de puncte procentuale, la 14%.

Potrivit analistilor, profitul net era asteptat sa creasca cu 11% la 10,22 miliarde franci elvetieni. Analistii estimasera vanzari anuale de 107 miliarde franci elvetieni.
I
n ianuarie, directorul executiv al Nestle, Peter Brabeck, a asigurat ca grupul isi va atinge tintele propuse pentru anul 2008 privind o crestere a vanzarilor la divizia de baza de 5%-6% pe fiecare an.

Brabeck, ce va ceda functia de CEO lui Paul Bulcke in decursul acestui an, asumandu-si rolul de presedinte, a declarat ca grupul poate face fata unei incetiniri a cresterii economice in SUA, unde Nestle inregistreaza aproximativ 30% din profit.

Nestle nu a mentionat nimic in legatura cu actiunile sale in companiile Alcon sau L'Oreal.
Nestle detine o participatie de 75% in compania americana producatoare de lentile, Alcon, ce are o capitalizare de 34 miliarde dolari, si 29% in grupul francez de cosmetice L'Oreal, ce are o capitalizare de aproximativ 22 miliarde dolari.