Reed a transmis ca prin combinarea Choice Point cu afacerea proprie de gestionare a riscurilor Lexis Nexis si cu grupul sau de analitica, ar crea o afacere de gestionare a riscurilor cu un venit de 1,5 miliarde dolari si cu o pozitie de conducere intr-o piata cu un ritm de crestere alert.

Compania a mai anuntat ca preluarea Choice Point la un pret de 50 dolari/actiune a fost aprobata in unanimitate de consiliul companiei americane si ca asteapta acum aprobarea actionarilor si a agentiilor de reglementare.

Reed Elsevier a transmis, de asemenea, ca va desfiinta divizia Reed Business Information pentru a reduce expunerea la ciclicitatea pietelor de publicitate.

Citeste si:

Reed, care a returnat recent actionarilor 4 miliarde dolari in urma vanzarii activelor in sectorul editurii pentru edicatie, a anuntat ca tinteste sa reduca cheltuielile cu 245 milioane lire sterline (477,4 milioane dolari) in intervalul 2008-2011, cu economii anuale de 100 milioane lire pana in 2011.

Restructurarea afacerii presupune costuri de aproximativ 140 milioane lire, potrivit Reed, care a transmis ca profitul operational ajustat a fost de 1,137 miliarde lire, in crestere cu 5% fata de anul precedent.