Compania germana planuieste sa investeasca peste 30 miliarde euro (44,21 miliarde dolari) pana in 2012 in centrale energetice, cu o cincime peste suma prevazuta initial, urmarind o crestere a profitului net de pana la 10% pe an, potrivit RWE.

Potrivit companiei, profitul operational pe tot anul 2007 a fost de 6,5 miliarde euro, sub estimarile analistilor.

Directorul executiv al RWE, Juergen Grossmann, aflat de cinci luni la conducerea companiei, pune la cale o strategie pentru a spori castigurile prin construirea mai multor centrale energetice si prin investitii in proiecte de energie regenerabila, asemeni rivalilor de la E.ON.

Grossmann a subliniat ca ia in considerare extinderea pe piata din Europa de Est, dupa inceperea mai multor proiecte de cooperare in Turcia si Grecia.

"RWE analizeaza optiunile sale pe piata din Rusia", a spus Juergen Grossmann.

Pentru a mentine profitabilitatea in cadrul RWE, compania cu cele mai ridicate emisii de dioxid de carbon (CO2) din Europa, Grossmann planuieste sa tripleze capacitatea de generare cu ajutorul surselor de energie regenerabila de la nivelul actual de 1,3 gigawati pana in 2012.

Emisiile de CO2 devin din ce in ce mai costisitoare, odata ce Uniunea Europeana a inceput sa limiteze numarul certificatelor ce permit companiilor sa emita dioxid de carbon.