Grupul Aegon, care detine jumatate din compania romaneasca BT Aegon de pe pilonul II, cumpara doua companii din Ungaria cu active de 441,4 milioane dolari de la asiguratorul Uniqa pentru a-si consolida pozitia pe piata pensiilor private si de gestiune de active din Ungaria, scrie tradingmarkets.com.

Dupa preluarea celor doua societati, subsidiara Aegon Ungaria a Aegon NV urmeaza sa ajunga al doilea jucator de pe piata pensiilor private din Ungaria si al treilea pe segmentul de pensii facultative.

Transferul actiunilor celor doua societati urmeaza sa se realizeze la sfarsitul lunii iunie 2008, dupa ce Aegon va primi avizul autoritatilor de supraveghere. Astfel, activele administrate de Aegon vor creste cu 441,42 milioane dolari.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie 2007 semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Piața de asigurări RCA din România, cea mai mare rată a daunei din regiune
Setari Cookie-uri