Tulburarile recente din pietele financiare occidentale au avantajat pietele emergente, care in aceasta criza, spre deosebire de alte ocazii, nu au fost afectate, a declarat directorul executiv Deutsche Bank, citat de Reuters.
"In ansamblu, socurile inregistrate de economiile dezvoltate au condus, pana in prezent, la o reevaluare relativa a riscurilor, favorizind unele tari si sectoare, in principal pietele emergente", a declarat Josef Ackermann in cadrul unui discurs in Dubai.

Alte state, cu expuneri mari la piata creditelor de consum din Statele Unite, au fost grav afectate, a spus Ackermann in cadrul unei intruniri a directorilor executivi, organizata de Institutul de Finante Internationale (IIF).

Pietele emergente au fost sustinute de preturile mari ale marfurilor si de cresterea investitiilor interne, a adaugat acesta.

"Spre deosebire multe crize din trecut, socurile inregistrate de pietele vestice nu s-au extins prin intermediul creditelor, al cursului de schimb si al pietelor monetare, desi am observat corectii semnificative in pietele de capital", a mai spus Ackermann.

In ciuda crizei creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite, fluxurile nete de capital privat in pietele emergente au crescut in 2007 cu aproximativ 20%, la un record de 680 miliarde dolari, a spus Ackermann, citand statisticile IIF.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri