"In ansamblu, socurile inregistrate de economiile dezvoltate au condus, pana in prezent, la o reevaluare relativa a riscurilor, favorizind unele tari si sectoare, in principal pietele emergente", a declarat Josef Ackermann in cadrul unui discurs in Dubai.

Alte state, cu expuneri mari la piata creditelor de consum din Statele Unite, au fost grav afectate, a spus Ackermann in cadrul unei intruniri a directorilor executivi, organizata de Institutul de Finante Internationale (IIF).

Pietele emergente au fost sustinute de preturile mari ale marfurilor si de cresterea investitiilor interne, a adaugat acesta.

Citeste si:

"Spre deosebire multe crize din trecut, socurile inregistrate de pietele vestice nu s-au extins prin intermediul creditelor, al cursului de schimb si al pietelor monetare, desi am observat corectii semnificative in pietele de capital", a mai spus Ackermann.

In ciuda crizei creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite, fluxurile nete de capital privat in pietele emergente au crescut in 2007 cu aproximativ 20%, la un record de 680 miliarde dolari, a spus Ackermann, citand statisticile IIF.