Air France-KLM, principalul transportator aerian din lume, ar fi pregatit sa achizitioneze o participatie de 750 milioane euro din entitatea creata prin eventuala fuziune a companiilor americane Delta Air Lines si Northwest Airlines, conform cotidianului Les Echos, citat de AFP.

Conform cotidianului economic, aceasta achizitie ar fi anuntat imediat dupa "mariajul" intre cele doua companii americane.

Presa americana speculeaza de multe saptamani cu privire la fuziunea Delta Air Lines si Northwest Airlines, afirmand ca un acord este iminent, informeaza AFP.

Air France-KLM s-a declarat la jumatatea lunii februarie dispusa sa faca "toate eforturile posibile pentru favorizarea unei fuziuni" a grupurilor Delta si Northwest, anuntand ca doreste sa achizitioneze o participatie din entitatea rezultata de pe urma acestei fuziuni, refuzand insa sa ofere, pana in acest moment, detalii legate de suma pe care ar dori sa o investeasca.

Grupurile de aeronautica Air France-KLM si Delta Airlines Inc au anuntat in octombrie 2007 crearea unui sistem unic de contabilizare a veniturilor si cheltuielilor pentru cursele transatlantice, aceasta alianta urmand a intra in vigoare incepand cu luna aprilie 2008.

Companiile vor colabora in ceea ce priveste rutele aviatice care leaga principalele orase americane cu aeroportul londonez Heathrow, rivalizand direct cu grupul British Airways Plc.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si