Profitul net al companiei cehe CEZ aproape s-a dublat in al patrulea trimestru din 2007 fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 12,63 miliarde coroane (744,2 milioane dolari), datorita majorarii productiei si a castigurilor unice, a anuntat compania, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Rezultatul net al celei mai mari companii din Cehia, cu o capitalizare de piata de 43 miliarde dolari, s-a situat sub estimarile analistilor, care prevedeau un profit net de 13,23 miliarde coroane, excluzand interesele minoritare, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de Reuters in randul a zece analisti. Rezultatele operationale au depasit, insa, estimarile.

Veniturile au crescut cu 26%, la 51,07 miliarde coroane, depasind previziunile pietei, de 50,79 miliarde coroane.

Castigurile inainte de taxe, depreciere si amortizari (EBITDA), au avansat cu 26%, la 20,19 miliarde coroane, de asemenea, peste estimari.

Profitul net pentru intregul an a crescut cu 48,7%, la 42,76 miliarde coroane, incluzand interesele minoritare, usor peste estimarile din decembrie ale companiei, de 42,6 miliarde coroane si castigurile inainte de taxe, depreciere si amortizari au atins 75,33 miliarde coroane, in urcare cu 17,1%.

"Cresterea castigurilor inainte de taxe, depreciere si amortizari a fost sustinuta de majele mai mari la electricitate si de extinderea grupului in 2006", arata un comunicat al companiei.

CEZ a mai anuntat ca productia record, cresterea eficientei si includerea energiei electrice furnizate clientilor, care nu a fost inca facturata, au sustinut, de asemenea, marjele.

CEZ a reafirmat previziunea de profit net pentru 2008 la 46,6 miliarde coroane, incluzand interesele minoritare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Hidroelectrica acuza Transelectrica si CEZ de minciuna