Grupul petrolier austriac OMV a afisat un profit operational de 2,377 miliarde euro in 2007, in crestere cu 5% fata de anul precedent, Petrom contribuind cu 708 milioane euro la aceasta performanta, conform raportului financiar emis de grup.
Contributia Petrom la profitul operational al OMV a scazut insa cu 13% fata de anul precedent.
OMV a raportat un profit net de 1,649 miliarde euro in 2007, in crestere cu 8% fata de anul precedent, cand obtinuse un profit net de 1,521 miliarde euro, aceasta performanta fiind una record.

Pentru al patrulea trimestru din 2007, OMV a raportat un profit net de 408 milioane euro, in crestere cu 1% fata de perioada similara din 2006.

OMV a anuntat astfel al cincilea an consecutiv de performante record, sustinute de succesul procesului de restructurare si modernizare a Petrom, rezultatele acestui proces urmand a fi mult mai vizibile in 2008, conform declaratiilor directorului executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

Profitul operational al OMV in al patrulea trimestru din 2007 a crescut cu 23%, la 688 milioane euro.
Profitul net obtinut in 2007 prin activitatea companiilor asociate a crescut semnificativ, reflectand performantele bune ale grupului Borealis, precum si ale companiei turcesti Petrol Ofisi.

Vanzarile OMV au crescut cu 6% in 2007 fata de anul precedent, la 20,042 miliarde euro, in 2006 compania raportand vanzari de 18,970 miliarde euro, conform comunicatului emis de companie.
Divizia de explorare si productie a raportat o majorare de 34% a profitului operational inregistrat in al patrulea trimestru din 2007, in ciuda deprecierii dolarului. Productia de petrol si gaze a OMV a scazut cu 2% in trimestru, la 323.000 barili echivalent petrolier pe zi, in principal din cauza reducerii volumelor din Romania si Marea Britanie, care nu au fost compensare de majorarea productiei in Noura Zeelanda,Yemen si Austria.

Pentru intreg anul, perfromanta acestei divizii a fost in linie cu asteptarile, productia de petrol si gaze naturale a grupului fiind de 321.000 barili echivalent petrolier pe zi.

Performanta divizia de rafinare si marketing a fost afectata in al patrulea trimestru de sistarea activitatii rafinariilor din Burghausen si Petrobrazi insa pentru intreg anul operatiunile diviziei de marketing din Romania au inregistrat succese notabile, afirma raportul OMV.

La 31 decembrie 2007, OMV detinea rezerve dovedite de petrol si gaze naturale de 1,2 miliarde barili de echivalent petrolier, din care 894 milioane barili ale companiei Petrom.

OMV va propune un dividend de 1,25 euro pe actiune pentru anul 2007, in crestere cu 19% fata de anul precedent.

"In 2007 a obtinut din nou un rezultat financiar record, pe fondul performantelor foarte bune ale tuturor diviziilor grupului. Restructurarea Petrom progreseaza bine, am reusit sa stabilizam productie in Romania in 2007 si suntem increzatori ca efectele procesului de modernizare vor deveni si mai vizibile in 2008. Divizia de gaze naturale a beneficiat de pe urma majorarii volumelor de transport si stocare, imbunatatindu-ne performanta de piata pe fondul imbunatatirii performantei Petrom si EconGas", a declarat directorul executiv al OMV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri