Aegon se asteapta sa primeasca avizul autoritatilor de supraveghere din Turcia in prima jumatate a acestui an.

Turcia, cu o populatie de 74 milioane de locuitori, ofera perspective de dezvoltare pe termen lung grupului Aegon. Segmentul pensiilor private reprezinta o piata cu un mare potential de crestere in Turcia, scrie sursa citata.

Compania turca are circa 54.000 de clienti pe fonduri de pensii si asigurari de viata si administreaza active de aproximativ 35 de milioane de euro.

Citeste si:

Grupul olandez Aegon estimeaza ca isi va dubla numarul de clienti pana la de 2,5 milioane persoane pe segmentul fondurilor de pensii pana in 2010 in tarile din zona Europei Centrale si de Est.

"Am ajuns la concluzia ca piata din Turcia ne ofera oportunitatea de imbina produsele de asigurari de viata ale Aegon cu cele de pensii private", a declarat directorul executiv al companiei, Don Shepard, care a adaugat ca achizitia da posibilitatea Aegon sa-si constituie o platforma de crestere pe piata turca.
Recent, grupul Aegon a cumparat doua companii din Ungaria cu active de 441,4 milioane dolari de la asiguratorul Uniqa pentru a-si consolida pozitia pe piata pensiilor private si de gestiune de active din aceasta tara.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie 2007 semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania - Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in 2007.