Profitul net a crescut la 3,9 miliarde franci elvetieni (3,58 miliarde dolari), usor peste estimarile analistilor, de 3,85 miliarde franci elvetieni.

"Exista o cerere foarte mare pe pietele din Asia, America Latina si Europa de Est", au precizat reprezentantii grupului.

In Europa de est, Romania si Bulgaria au fost statele ce au raportat cele mai mari majorari ale volumelor, subsidiarele din aceste state anuntand cele mai mari cresteri ale castigurilor operationale.
Holcim s-a aratat optimista in ceea ce priveste indeplinirea tintei de crestere cu 5% pe termen lung a castigurilor inainte de taxe, depreciere si amortizari (EBITDA) in 2008.

Citeste si:

Holcim a anuntat ca regiunea Asia Pacific a inregistrat castiguri robuste, rezultatele operationale din regiune fiind sporite de consolidarea companiilor Ambuja Cements din India si ACC.

Holcim, ce vinde ciment, asfalt si beton, este bine pozitionata in fata unei eventuale recesiuni a economiei SUA, datorita prezentei sporite in diferitele zone dezvoltate si pe pietele emergente, ce inregistreaza trei sferturi din capacitatea de productie a companiei.

Luna aceasta, compania rivala Lafarge a anuntat o crestere de 39% a profitului net in 2007, datorita reducerilor de costuri si cererii crescute pe pietele emergente.