Compania Holcim, numarul doi la nivel mondial in productia de ciment, a raportat o crestere de 84% a profitului net pentru anul 2007, anuntand ca este increzatoare in tintele propuse pe termen lung datorita cererii robuste inregistrata pe pietele emergente, informeazaNewsIn citand Reuters.
Profitul net a crescut la 3,9 miliarde franci elvetieni (3,58 miliarde dolari), usor peste estimarile analistilor, de 3,85 miliarde franci elvetieni.

"Exista o cerere foarte mare pe pietele din Asia, America Latina si Europa de Est", au precizat reprezentantii grupului.

In Europa de est, Romania si Bulgaria au fost statele ce au raportat cele mai mari majorari ale volumelor, subsidiarele din aceste state anuntand cele mai mari cresteri ale castigurilor operationale.
Holcim s-a aratat optimista in ceea ce priveste indeplinirea tintei de crestere cu 5% pe termen lung a castigurilor inainte de taxe, depreciere si amortizari (EBITDA) in 2008.

Holcim a anuntat ca regiunea Asia Pacific a inregistrat castiguri robuste, rezultatele operationale din regiune fiind sporite de consolidarea companiilor Ambuja Cements din India si ACC.

Holcim, ce vinde ciment, asfalt si beton, este bine pozitionata in fata unei eventuale recesiuni a economiei SUA, datorita prezentei sporite in diferitele zone dezvoltate si pe pietele emergente, ce inregistreaza trei sferturi din capacitatea de productie a companiei.

Luna aceasta, compania rivala Lafarge a anuntat o crestere de 39% a profitului net in 2007, datorita reducerilor de costuri si cererii crescute pe pietele emergente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri